5 smarta tips inför din konsultintervju

5 smarta tips inför din konsultintervju

5 smarta tips inför din konsultintervju

Vi har stor erfarenhet av konsultintervjuer och arbetar du med Tech Relations så kommer vi att förbereda dig på bästa sätt inför din intervju, eftersom vi känner kunden, kulturen samt har varit med på över 500 intervjuer genom åren.

Här kommer 5 smarta tips från Tech Relations ” 5 intervjutips inför din konsultintervju”

  1. Läs företagets årsrapport samt kolla upp din beställare

Läs kundens årsrapport, besök och navigera dig runt deras hemsida eller e-handelssajt och läs på om kundens linkedin profil samt beställarens Linkedin profil för att se om ni har gemensamma kontakter. Detta förväntar sig alla kunder och ett minimum krav från oss.

2. Presentera vem du är när du inte jobbar

Börja alltid med att presentera dig vem du är som person och vem du är när du inte jobbar, innan du berättar din tekniska kompetens. Kunden vill nämligen snabbt undersöka om du passar in i teamet och i organisationen så våga vara personlig när du börjar att presentera dig. Det är som att gå på en dejt.
Svara på frågor som:

  • Var växte du upp någonstans?
  • Har du familj och/ eller barn?
  • Var bor du nu?
  • Vad gör du på din fritid?
  • Eller när du ska återhämta dig?

3. Lyft upp 3 mest relevanta uppdrag med fokus på resultat

Kunden har inte tid att höra orelevanta uppdrag så du måste förbereda dig genom att läsa igenom uppdragsbeskrivningen (här kan du bolla med oss på Tech Relations såklart) och lyfta upp det som du tidigare gjort och som matchar det som du ska göra. Försök skapa en röd tråd i din presentation. Fokusera även på att lyfta upp resultatet av ditt och ditt teams arbete hos kunden, tex ”
med hjälp av mig kunde kunden öka sin online försäljning under Q1 med 15%”

4. Var aktiv under intervju och ställ många frågor

Du ska visa att du är intresserad och detta gör du genom att intervjun känns som en tvåvägskommunikation där du och beställaren ställer lika många frågor. Du ska ju också bli insåld på uppdraget på samma sätt som kunden ska bli insåld på dig.

5. Rätt klädsel

Fråga oss om vad som gäller hos just denna kund då första intrycket är A och O. Om du ändå är osäker så ska du alltid ”klä upp dig” än att ”klä ned dig” Är du dessutom senior eller i en ledande roll så förväntas kavaj/ formell klädsel. Du behöver dock känna dig bekväm för att det ska gå vägen.

Fler tips hittar du på vår YouTube kanalInstagram samt på Linkedin.

Stort lycka till på din konsultintervjun önskar Diana på Tech Relations.

Är du frilansare /anställd konsult och söker nytt konsultuppdrag? Anslut dig
Är du konsultbeställare och söker de bästa konsulterna? Kontakta oss 


Kontakta gärna Tech Relations om du är konsult eller har konsultbehov i Stockholm. Vi har +3000 anslutna konsulter och arbetar med 14 olika kunder.