Så gör du affärer med en konsultmäklare

Så gör du affärer med en konsultmäklare

Så gör du affärer med en konsultmäklare

Här kommer några tips från Tech Relations som hjälper dig som är säljare, frilansare eller konsultchef att göra konsultaffärer med oss konsultmäklare, snabbt och ofta.

Vi ser fler och fler kunder som ser fördelar med att arbeta med konsultmäklare då vi kan gå brett samt agera snabbare än vissa konsultbolag. Dessutom ser vi fler mindre konsultbolag, och att fler affärer således görs via konsultmäklare.

1. Ha en god relation till din konsultmäklare

På Tech Relations gör vi endast affärer med konsulter eller konsultbolag vi har träffat. Det blir bäst så.  Så vi måste ses för att kunna samarbeta och som med många andra försäljningsrelationer, så gör vi affärer med dem vi har en god relation till, litar på samt har de bästa konsulterna.

2. Hör av dig ofta 

Det är väldigt många som hör av sig till oss dagligen och allt fler konsulter väljer att bli frilansare. Du måste se till att hamna top of mind hos oss. Undersök först och främst om vi har gemensamma kontakter tex via Linkedin eller om du har goda rekommendationer. Vi arbetar främst med seniora och konsultvana konsulter. Följ oss på sociala medier och hör av dig när du lägger upp annonser eller liknande.

3. Din första sida på ditt CV ska vara tillräcklig och väl summerad

Utgå från att beställaren enbart kommer att läsa första sida av ditt CV eftersom de drunknar i långa CV:s. Visar ditt CV en summering av dig då?  Vi konsultmäklare hinner inte heller skriva om ditt CV så detta måste du alltid göra själv och vi kommer välja att arbeta med dem som har koll på detta och förstår hur viktigt det är att vara kortfattad.  Se även till att din första sida på ditt CV ger en preview av en Netflix serie och ha max 5 sidor långt CV.

Se till att ditt CV sticker ut, tyvärr ser vi många konsultbolag som använder samma systemleverantör för sina CV mallar och då ser tyvärr alla CV:s exakt likadana ut. Ibland lägger vi in CV:na i våra egna mallar, när vi tycker ett CV :t är helt hopplöst.

4. Ha en attraktiv Linkedin- profil

Syns du inte på Linkedin så är du inte attraktiv för konsultmäklare eller konsultbeställare. Vi vill se dig där så att du hamnar top of mind hos oss. Skriv att du söker nytt uppdrag, lägg upp relevanta artiklar, lik:a andras inlägg etc. Oavsett om du är världens bästa utvecklare eller UX designer så är det ”the naked truth” Linkedin har blivit som en kombination av facebook, Instagram och Aftonbladet och har över 106 miljoner användare varje månad.  Många av våra kunder vill inför en intervju se din Linkedin sida och har du ingen är det ett stort minus. Vilket intryck vill du ge till framtida arbetsgivare?

5. Fråga alltid vad konkurrenterna ligger i timpris

Ha koll på på dina konkurrenterDå vi brukar presentera fler kandidater till kunden så är det bra att du frågar vad de andra konsulterna kommer ligga i timpris så att du ligger på samma nivå. Istället för att bara utgå från vad du vill ha, detta ökar dina chanser till intervju. Fråga även vilka fler som ska presenteras så att du har koll på konkurrensen.

6. Var flexibel och förbered dig alltid inför varje konsultintervju

Gör det enkelt att göra affärer med dig. När vi väl har kommit i kontakt så underlättar det om du är enkel att nå och är flexibel med intervjutider samt tar dig tid att förbereda dig inför intervjun. Vi hjälper dig givetvis med tips och allt vi vet om kunden- men även du måste ta dig tid att preppa själv för att du ska ge det bästa intrycket till kunden.

Är du frilansare /anställd konsult och söker nytt konsultuppdrag? Anslut dig
Är du konsultbeställare och söker de bästa konsulterna? Kontakta oss 


Kontakta gärna Tech Relations om du är konsult eller har konsultbehov i Stockholm. Vi har +3000 anslutna konsulter och arbetar med 14 olika kunder.