UX och designtrender 2020

UX och designtrender 2020

UX och designtrender 2020

Tech Relations berättar mer om UX och designtrender 2020. Många förutspår att trenden kommer att  domineras av ordet ”Hastighet” som en del av 5G-revolutionen. När de olympiska spelen Tokyo 2020 snart kommer att äga rum, kommer vi öven se en ökning av användningen av skräddarsydd grafik.

5G-loppet har officiellt påbörjats. Snart kommer utvecklingen av 5G att spillas över till hur vi utformar våra sajter, mobilappar osv på ett positivt sätt. Under 2020 och därefter kommer UX och designtrenderna att domineras av förändringar införda av 5G. Nedan kommer här de bästa UX och designtrenderna för 2020!

UI-trender (design) 2020

 • Skräddarsydd grafik
 • Rörelsegrafik och rörelseseffekter
 • Användning av mindre kontrast-stigning

 UX Trender 2020

 • Hastighet i fokus vid designarbetet
 • Inga fler ”sidan laddas”
 • Allt vanligare med rollen produktägare
 • UX-granskning blir en trend (test av UX)

 

 1. Skräddarsydd grafik

En bra bild med människor som är relevanta för ditt företag kommer alltid att ge mervärde till er organisation. Dessutom kommer det kännas mer övertygande och lättillgängligt.

Men om du inte har sådana bilder är det inte nödvändigt att köpa stockfoton med ansikten som du inte känner igen. Överväg istället att designa din egen unika grafik så att den finns på din webbplats eller digitalt innehåll.

 1. Rörelsegrafik och rörelseseffekter

En komplex animering kan vara långsam att ladda för användare. En sådan oro kommer inte att finnas längre under 2020 och därefter med ökningen av 5G.

5G kommer att revolutionera det sätt som vi för närvarande utformar. En webbplats med statiska bilder och innehåll kan fortfarande vara acceptabel nu men den kan uppfattas som tråkig och tråkig i framtiden. 5G i kombination med betydligt bättre mobil skärmkvalitet gör det möjligt för designers att vara kreativa när det gäller att animera texter, teckensnitt, grafik, ingången till olika element, etc.

 1.  Användning av mindre kontrast-stigning

Användningen av lutningsfärger ökar redan. År 2020 kommer fler webbplatser att börja använda mindre kontrast-stigning som blå till ljusblå, ljus till mörkgrå, etc.

Användningen av lutningsfärger ökar redan. År 2020 kommer fler webbplatser att börja använda mindre konstrast-stegning som blå till ljusblå, ljusgrå till mörkgrå etc

Användningen av lutningsfärger ökar redan. År 2020 kommer fler webbplatser att börja använda mindre konstrast-stegning som blå till ljusblå, ljusgrå till mörkgrå etc

 

 1. Hastighet i fokus vid designarbetet

Som nämnts tidigare börjar 5G äntligen rulla över hela världen. Dataöverföringshastighet och fördröjningstid förbättras avsevärt. Vad detta betyder för dig är att långsamheten på vilken sida, vilken som helst funktion, vilket som helst ögonblick inte är acceptabelt för användare längre.

Det ryktas att alla iPhone-utsläpp från 2020 kommer med 5G-kapacitet.

En långsam webbplats eller långsamma digitala applikationer kommer att anses ha dålig UX. Innan du gör någon form av UX-undersökning, se till att din webbplats är snabb eller det första du får från dina användare är att ”det går långsamt”.

 1.  Inga fler ”sidan laddas”

Som en del av god UX-praxis krävs en ”sidan laddas” (knappen som visar att sidan laddas) om din sida tar mer än några sekunder att ladda för att informera användare om tillståndet och förhindra användaren att navigera till andra sidor. Några av de goda UX-rutinerna som lastare kommer sakta att vara irrelevanta med 5G.Obs: Om din uppmaning kräver tid att bearbeta, t.ex. orderbekräftelse eller överföring av pengar, kanske du vill behålla denna funktion.

 1. Allt vanligare med rollen produktägare

För företag eller organisationer med digital närvaro eller med en e-handel är det inte längre nytt att ha flera produktägare i olika team. Det finns mobila app- produktägare, backend produktägare och även mer nischat som SEO-produktägare. En produktägare är vanligtvis ansvarig för en digital produkt, från att hantera användarkrav, övervaka utvecklingsstadierna, till att säkerställa kontinuerliga tester och förbättringar, med det slutliga målet att öka värden för slutanvändare.

Från 2020 och framåt kommer termen produktägare att användas mer frekvent över den digitala industrin och traditionella icke-digitala företag. Du kan till och med se en ägare av köttprodukter, ägare av köttprodukter för ett livsmedelsleveransföretag eller stormarknad.

 1.  UX-granskning blir en trend

Om syftet med en oberoende finansiell revision i redovisning är att säkerställa att bokslutet överensstämmer med redovisningsprinciper, hjälper en oberoende UX-granskning ledningen att undersöka resultatet av deras digitala innehåll enligt branschstandarder och om de är i linje med de senaste trenderna och teknologi.

För ett företag som är beroende av försäljning online är en årlig UX-revision avgörande för att bibehålla konkurrenskraften och för att upptäcka problem på din webbplats / app / programvara / plattform som du kanske inte känner till.

Original artikel: https://uiuxtrend.com/ui-and-ux-trends/

Söker du efter de bästa UX eller UI- designers så har Tech Relations dem i sitt nätverk. Med 2000 anslutna konsulter i Stockholm och 65 anslutna konsultbolag kan vi alltid hjälpa dig, snabbt. Vi har redan förmedlat 4 seniora konsulter inom området till bla Bambuser, Pricer och LRF Media.

Är du frilansare /anställd konsult och söker nytt konsultuppdrag? Anslut dig
Är du konsultbeställare och söker de bästa konsulterna? Kontakta oss 

 


Kontakta gärna Tech Relations om du är konsult eller har konsultbehov i Stockholm. Vi har +3000 anslutna konsulter och arbetar med 14 olika kunder.